Dat fiind faptul că noi credem cu toată puterea în calitatea produselor pe care le promovăm și ne dorim să familiarizăm publicul larg cu acest proces superior de producere a unor băuturi cu adevărat surprinzătoare, ne propunem să îl prezentăm într-un mod cât mai prietenos și transparent.
Dincolo de impactul pe care produsele Principe de Azahar îl au în rândul cunoscătorilor și amatorilor de băuturi fine, ne dorim să venim în întâmpinarea posibilelor curiozități ale celor care nu au luat încă contact cu produsele noastre, prin intermediul unor informații cât mai relevante. Astfel, începem de astăzi o serie menită să aducă aceste produse de lux cât mai aproape de realitatea noastră cotidiană, cu un prim articol despre unul dintre ingredientele principale ale vinurilor noastre: Portocalele dulci de Valencia (denumit și Valencia Late) este un soi de cea mai înaltă calitate, de sezon târziu.
Soiul se distinge prin fructe de dimensiuni medii și mari, rotunde sau cu formă alungită, cu o coajă netedă și relativ subțire, care se coace ușor. Aroma este extrem de plăcută, cu nivel ridicat de dulceață în fructele mature, în timp ce exemplarele mai tinere pot fi ușor acide. Acest tip superior de portocal are calități excelente de stoarcere și se păstrează bine în condiții de refrigerare, lucru care îl face să rămână disponibil pe piață pentru perioade lungi de timp, mult peste alte soiuri similare.
Portocalele de Valencia reprezintă cel mai cultivat soi din lume, acestea fiind celebre pentru dulceața, aroma și conținutul de suc pe care îl produc. Aceleași caracteristici le transformă într-o alegere minunată pentru producerea unei băuturi pline de personalitate – un vin nobil, învechit, elegant și delicios, deopotrivă – ideal pentru orice eveniment special sau cadou cu adevărat memorabil.
Soiul de Valencia are de fapt origine portugheză, fiind însă hibridizat de pionierul agronom și dezvoltator american William Wolfskill la mijlocul secolului al XIX-lea, în ferma sa din Santa Ana din sudul Californiei. Soiul a fost numit, pe rând, Excelsior, Long Island și mai apoi Rivers Late, fiind botezat cu denumirea cunoscută până în zilele noastre – Valencia Late – de către un expert spaniol, care l-a evaluat în timpul unei vizite în Florida în anul 1887.
Valencia Late e un soi cultivat în aproape toate zonele principale de creștere a citricelor, la nivel mondial, fiind probabil cel mai răspândit și mai versatil astfel de fruct. Portocalele de Valencia trimise către piețele de desfacere din Marea Britanie și Europa provin în special din Spania, Cipru, Turcia, Maroc, Egipt, Africa de Sud, Argentina și Uruguay.
Din cele mai reușite exemplare ale acestor fructe parfumate se produce un vin complex, rasat, de o calitate excepțională, cu aromă puternică de coji de portocale, bogat și perfect echilibrat. Acest vin fin și extrem de rar se poate regăsi pe site-ul nostru în mai multe variante deosebite, tocmai bune de oferit cadou pentru cele mai exclusiviste și rafinate evenimente, îmbuteliate în sticlă de cristal pe trei straturi de calitate superioară italiană, și fluctuând între 5-8 ani de macerare și de la 12 până la 20 de ani vechime.
Vinul este un lichid viu care nu conține conservanți. Ciclul său de viață cuprinde tinerețea, maturitatea, bătrânețea și moartea. Iar când nu este tratat cu un respect rezonabil, se va îmbolnăvi și va muri.
Julia Child Chef american, cunoscută ca autor de cărți și televiziune, a promovat bucătăria franceză publicului american încă din 1961
Autor: Ioana C. Teodorescu