2008
Vin de rodie dulce
De o calitate incomparabilă, elaborat manual folosind sucul unuia dintre cele mai apreciate super-fructe din lume, rodia, vinul savuros de rodie Principe de Azahar este unic și exclusivist.
Sticla italiană, de calitate superioară, pe trei straturi, aproape 4 ani de macerare și 11 ani vechime, transformă vinul de rodie Principe de Azahar într-un cadou de lux, un vin Premium, ideal pentru iubitorii de băuturi fine.
VARIETATE | Vin realizat artizanal din suc de rodii 100% natural, soiul de rodie Mollar |
---|---|
DENUMIRE ES | Vino de granada dulce |
Vechime | 2008 – 11 ani |
Producator | Rezervele Casei Sendra Gonzalez |
Alcool | 13% |
VOLUM | 500 mL |
Caracteristicile vinului
Notă de degustare
Rar până la atipic, de studiat în egală măsură cu cât este de consumat. În liniște, eventual. Impresionează prin corpul solid, este un vin care poate fi înțeles de fiecare după culoarea și căldura momentului în care se înfățișează. E de degustat și povestit sau este de tăcut și privit,apreciat, remarcat.
O simfonie ludică de arome fructate, unde se remarcă accente de fructe ,aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de rodie, nuanțate de note citric-vegetale. Gustul prezintă un atac cu senzații dulci, dar apoi evoluează, post gustul fiind lung, proaspăt, vioi, elegant și plăcut.
Sucul de rodie și Vinul de rodie
Beneficii
- Un pahar de suc de rodie are mai mulți antioxidanți decât vinul roșu, decât ceaiul verde, decât merișoarele și decât coacăzele; Vinul de rodie are un nivel de trei ori mai mare de antioxidanți decât orice vin roșu de pe piața din România și din lume (conform studiilor Universității Miguel Hernandez de Elche Alicante – Februarie 2016 pentru vinul de rodie Principe de Azahar și a unui studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry din America despre vinul de rodie în general)
- Energizează și detoxifiază corpul;
- Un ajutor oferit sănătății celulelor tale, crește imunitatea;
- Ajută la întărirea oaselor;
- Reduce riscul de accidente vasculare și alte boli ale inimii;
- Poate reduce nivelul de colesterol din sânge;
- Reduce riscul de diabet tip II, deoarece vinul de rodie Principe de Azahar nu conține adaos de zahăr, fructoza din rodie având un grad brix ridicat suficient pentru un vin dulce și gustos;
- Reduce riscul apariției cancerului, datorită antioxidanțiilor, cu atât mai mult cu cât aceștia sunt preponderenți în vinul de rodie;
- Îmbunătățește funcțiile cognitive (reduce posibilitatea apariției bolilor precum Alzheimer, Parkinson și demență);
- Păstrează toate beneficiile rodiei din sucul de rodie (vitamine, minerale, antiîmbătrânire, proprietăți antistres, proprietăți antivirale).
Sugestii
Recomandări de utilizare
- Poate fi servit singur sau savurat împreună cu ciocolată ori desert, chiar asociat cu un desert gourmet pentru cunoscători.
- Este un vin bun, recomandat pentru ocazii speciale: ziua de naștere ale doamnelor, ziua de nume (de 15 august Sf. Maria), majorat, petrecerea de absolvire, logodna, petrecerea burlăcițelor/burlacilor, căsătorie, luna de miere, o seară romantică (Valentine’s Day, Dragobete), cadou de casă nouă, diverse aniversări: 10 ani de căsnicie, 25 ani de căsnicie (nunta de argint), pentru amatorii de noi tendințe.
- Un cadou perfect pentru: executiv (CEO, manager, director), Secret Santa, aniversarea firmei (10 ani, 25 ani, 50 ani, etc.), realizări deosebite ale companiei, evenimente și petreceri highclass.
- Evitați expunerea îndelungată la lumina soarelui și la caldură.
- Serviți foarte rece, între 8 – 10 grade, iar pe timp de vară 6 – 8 grade.
INFORMAȚII TEHNICE
Specificații producător
- Vin realizat artizanal din sucul celor mai bune rodii ale pământului valencian, 100% natural, soiul de rodie Mollar, fructe foarte mature. An producție 2008 ;
- Culoare roșiatică;
- Concentrație alcoolică de 13% vol.;
- Aciditate 4,3 g/l;
- Zahăr rezidual 63%;
- PH 3,5;
- Clarificare naturală / decantare;
- Semi-macerare 36 luni în butoaie de oțel inoxidabil, urmate de 6 luni în butoaie vechi de stejar americane, îmbuteliate în sticle și depozitate apoi pentru încă 12 luni
- Stabilitatea în sticle este de 20 – 25 de ani, se poate și mai mult datorită nivelului de antioxidanți care este mai mare față de toate celelalte fructe.
- Rămane stabil la lumina soarelui și la alterarea de culoare cu trecerea anilor.